NOU: se poate plati si cu Google Pay si Apple Pay!

Returnare produse

 1. Retragerea din contract sau renunțarea la cumpărare - persoane fizice

Conform O.U.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum şi pentru modificarea și completarea unor acte normative , "Înainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) si art.14 , in termen de 14 zile  calendaristice începând cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator." Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renunțare / returnare.

Art. 14, Alin. 3 din aceeași lege mai sus menționata spune astfel : 
"Consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor."
DAIKI DESIGN S.R.L. (tiparedecroitorie.ro) recomanda, pentru o desfășurare cat mai buna a procedurii de retur, păstrarea completa a ambalajului si accesoriilor cu care este însoțit produsul. Returnarea unui produs fără ambalaj sau fără alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporți de siguranța / protecție din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor mai sus menționate.

DAIKI DESIGN S.R.L. (tiparedecroitorie.ro) va returna contravaloarea comenzii, inclusiv costurile de transport facturate, in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat, însă nu mai târziu de 14 zile calendaristice din momentul solicitării de retragere / renunțare / returnare.

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, "Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract" folosind una din variantele mai jos prezentate :

 1. a) Formular de retragere : Formularul de retur in format tipizat se poate descărca de aici si se trimite OBLIGATORIU impreuna cu produsul returnat.
  b) orice alta declarație neechivoca în care va exprimați decizia de retragere din contract, transmisa pe un suport durabil, spre exemplu pe e-mail, la adresa [email protected].
 2. Retragerea din contract sau renunțarea la cumpărare - persoane juridice (operatori economici *)

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa [email protected].
Persoanele juridice au condiții speciale de retur, conform celor de mai jos:

 • perioada de 3 zile calendaristice de la data intrării in posesie a produsului / produselor
 • minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se dorește returnate cu o valoare de minim. 2.000 de lei
 • completarea formularului de retur in care se va menționa motivul returnării si contul IBAN (obligatoriu)
 • produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit
 • produsele acceptate ca retur, se vor returna in termen de maxim 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur

In cazul in care nu se respecta condițiile mai sus menționate, singura metoda prin care se poate accepta returnarea este cu o penalizare situata intre 10% si 30%. Decizia de acceptare se va transmite intr-un termen de maxim 72 de ore de la cererea de retur.

Returnarea banilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata inițiala, in maxim 30 de zile de la recepționarea returului.
* Orice operator economic înregistrat la ANAF in baza unui CUI/CIF cu excepția organizaților non-profit sau a asociaților alcătuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociații de locatari).

 1. Produse excluse, fără drept de returnare
 1. produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar
 2. produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
 3. produse consumabile desigilate aferente oricărei categorii de produse din oferta
 4. produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
 5. înregistrări audio, video, sau programe informatice sigilate/desigilate
 6. furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material

Aceste excepții se aplica conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.

 1. Returnarea produselor defecte de noi (DOA - Dead on Arrival)

Produsele defecte de noi (DOA - Dead on Arrival) declarate in termen de 2 zile de la recepționare se pot returna pe cheltuiala tiparedecroitorie.ro. Acestea se pot înlocui in limita stocului disponibil sau se pot preda in regim normal de garanție. Retragerea din contract se poate face si ulterior predării produsului in regim normal de garanție, in condițiile legale in cazul persoanelor fizice sau contractuale in cazul persoanelor juridice. 
Produsele susceptibile de nerespectarea condițiilor de garanție vor fi preluate in regim normal de garanție pentru redirecționarea către un service autorizat in vederea diagnosticării. In cazul in care se constata un defect de fabricație, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. In cazul in care se constata o nerespectare a condițiilor de garanție si automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrării.

 1. Returnarea produselor in afara prevederilor legale

Cererile de retur ce depășesc perioada de 14 zile calendaristice (persoane fizice) sau 3 zile calendaristice (persoane juridice) se vor trimite doar pe e-mail, la adresa [email protected] Cererile vor fi analizate de către Departamentul Retur iar termenul de răspuns este de 72 de ore. In cazul in care o cerere peste perioada de retur va fi acceptata, ea va conține automat o penalizare la valoarea produsului situata intre 5% si 20%. Cererile de retur a unor comenzi ce depășesc 30 de zile de la perioade de achiziție nu vor fi luate in considerare. Termenul de returnare al banilor in aceste cazuri este de maxim 30 de zile calendaristice. 

 1. Date returnare

Returnarea se va face conform datelor de mai jos :
DAIKI DESIGN S.R.L. - Departament Retur
Strada Varful Inalt nr. 75, Sector 1
Cod postal 013132, București
Telefon : (+40) 756 049 909, E-mail : [email protected]
Program de lucru : Luni - Vineri 10:00 - 18:00

Returnarea se poate face direct la sediul nostru (adresa de mai sus), prin curier rapid sau personal. Returnările prin curier rapid nu se vor face cu ramburs. Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar.